Maasmechelen

Afschaffing dienstenbelasting is een feit

By mei 8, 2018 No Comments

Op 8 mei werd tijdens de gemeenteraad, op verzoek van schepen van financiën Tanja Imbornone, die dit idee reeds jaren geleden opperde, door de meerderheidspartijen beslist om de gemeentelijke dienstenbelasting af te schaffen met ingang van het jaar 2019.

Alle Maasmechelaren zullen dus vanaf volgend jaar deze belasting van ongeveer 70 euro per jaar per gezin, niet meer moeten betalen. Voor de gemeente betekent deze afschaffing een belangrijke kostenverlaging: het niet meer moeten verzenden, opvolgen en innen van deze belasting betekent immers een kostenbesparing van ongeveer 20.000 euro per jaar en ook heel wat minder werkuren!

Opgepast: door de afschaffing van deze dienstenbelasting dreigt de factuur voor de huisvuilophaling wel te stijgen met ongeveer hetzelfde bedrag van 70 euro. De gemeente had immers in het verleden beslist de volledige opbrengst van deze dienstenbelasting terug aan de bevolking te geven door voor ditzelfde bedrag tussen te komen in de huisvuilfactuur van onze Maasmechelse gezinnen.Deze tussenkomst zal dus wegvallen.

Voor meer informatie: tanja.imbornone@maasmechelen.be of raf.terwingen@maasmechelen.be (0475 260902)