Pauwengraaf 2.0

Met pijn in het hart moeten we vaststellen dat onze eens zo mooie en dynamisch ‘Pauwengraaf’ hoe langer hoe meer – en ondanks de vele inspanningen en investeringen van de plaatselijke zelfstandigen – het slachtoffer wordt van verpaupering en leegstand.
Zowel de versoepeling van de daar geldende regels van ruimtelijke ordening als de belasting op leegstand, lijkt hierin voorlopig geen grote ommekeer te brengen.
Als CD&V zijn we ervan overtuigd dat alleen door nieuwe, belangrijke en toekomstgerichte investeringen op de Pauwengraaf, we dit tij kunnen keren. Laten we de sowieso noodzakelijk renovatiewerken op de Pauwengraaf gebruiken om te komen tot een echte ‘Pauwengraaf 2.0’.

Ons Samen-verder-plan >

  • We brengen een echt plein aan in het midden op de Pauwengraaf waardoor de straat geknipt wordt.
  • We zoeken privé-investeerders om onder dit plein de eerste ondergrondse publieke parking van Maasmechelen te realiseren.
  • Vanop de Koninginnelaan kan je de Pauwengraaf nog in en uit rijden en zijn er nog een beperkt aantal bovengrondse parkeerplaatsen te beschikking; maar hierlangs kan je ook de ondergrondse parkeergarage in en uit rijden.
  • Vanop de Oude Baan kan je de Pauwengraaf ook nog op rijden, om vervolgens in een lus terug van de Pauwengraaf naar de Oude Baan geleid te worden; langs weerszijden zijn er bovengrondse parkeerplaatsen beschikbaar.
  • Een slim-parkeer-plan zorgt ervoor dat ook de bewoners op en rond de Pauwengraaf na sluitingsuren van de winkels hun wagens goed en veilig kunnen parkeren: de parkeerplaatsen ‘achter’ de Pauwengraaf worden in één weg mee aangepakt en opgewaardeerd; de ondergrondse publieke parkeergarage is sowieso minstens ‘gratis’ tussen 19 en 9u.
  • Op het nieuw aan te leggen plein krijgt vooral de horeca alle kansen: reeds bestaande maar ook nieuwe horeca-zaken krijgen optimale kansen om hun terrassen te optimaliseren; met al dan niet tijdelijke pop-ups krijgt het plein nog meer dynamisme.
  • Kers op de taart: in de zomermaanden zorgen’zwembad-containers’ – die kunnen geplaatst worden als de weersomstandigheden erom vragen – ervoor dat we terug ons Openluchtzwembad hebben, omringd door een werkelijk zandstrand ‘Plage-cité’.

Wil je ons verhaal liever op papier óf op een later tijdstip verder lezen: download dan hier ons volledig partijprogramma in PDF-formaat.

« Klik hier om terug te keren naar de vorige pagina