Maasmechelen: hoofdstad van het water

Ongeveer de helft van het Limburgs drinkwater komt uit Maasmechelen. Maar weinigen weten dat in Maasmechelen jaarlijks ongeveer 6.000.000 m3 van datzelfde water dat gebruikt wordt als drinkwater, zomaar het kanaal wordt ingepompt en dus vervuild.

Ons Samen-verder-plan >

Deze ‘eeuwige bemaling’ is nodig om te vermijden dat Eisden-Dorp, Leut en Meeswijk, door de mijnverzakkingen in het verleden, onder water zouden komen staan: een goede zaak dus voor onze inwoners … Maar laten we eerlijk zijn: het jaar-in-jaar-uit overpompen van perfect bruikbaar drinkwater in het kanaal is niet langer verantwoordbaar, dat maakte zeker ook onze zomer van 2018 duidelijk. Bij de Vlaamse regering, die bij hun bezoek aan Maasmechelen eind 2017 door de burgemeester op de hoogte werden gesteld van dit ‘voortdurend milieumisdrijf’, zal de gemeente Maasmechelen verder blijven aandringen op meer duurzame en proactieve oplossingen voor het gebruik van dit kwalitatieve water. Creatieve en duurzame oplossingen om om te gaan met deze eeuwige toevloed van water moeten van Maasmechelen het ‘Chaudfontaine’ maken van Vlaanderen, de Hoofdstad van het Water.

Klik hier om het volgende programmapunt te lezen: Extra – onze plannen en ideeën over : De Pauwengraaf 2.0 »

Wil je ons verhaal liever op papier óf op een later tijdstip verder lezen: download dan hier ons volledig partijprogramma in PDF-formaat.

« Klik hier om terug te keren naar de vorige pagina